Mire figyeljünk extra nagyméretű lapok burkolásakor?

A nagyméretű lapok burkolása értékük miatt különös odafigyelést igényel a burkoló részéről.

Minden burkoláskor, de nagyméretű lapok burkolásakor még fontosabb, hogy a fogadó felületet megfelelően elő kell készíteni.

A nagyméretű lapok ragasztását megelőzően az aljzat egyenetlenségeit ki kell egyenlíteni az alapfelületnek megfelelő aljzatkiegyenlítővel vagy kiegyenlítőhabarccsal.

A tartós eredmény érdekében érdemes kifejezetten nagylapok ragasztásához kifejlesztett csemperagasztót használni.

A burkolólapok mérete és megfelelő tapadás érdekében nemcsak a fogadó felületet, hanem a nagyméretű lap hátoldalát is meg kell kenni ragasztóhabarccsal (kétoldali kenés). Extra nagyméretű lapok ragasztásához használja a komplex Murexin ragasztási rendszert, és a speciálisan ilyen típusú burkolólapok ragasztásához kifejlesztett Murexin Flex XL ragasztóhabarcsot, amely különösen javasolt extra nagyformátumú lapokhoz, ideális vékony porcelán gres burkolatok, sötét színű és nedvességre nem érzékeny természetes kövek, nagy terhelésnek kitett nagy forgalmú helyek, homlokzatok burkolásainál is.

Szálerősített, magas kezdeti szilárdságú, gyors kötésű, víz- és fagyálló, csökkentett lecsúszású, flexibilis középágyazású ragasztóhabarcs.

A termék részletes technikai paramétereit az információ lapon is elérheti.