KERLITE, ami a fogalom mögött van

Egy innovatív és forradalmi design, ami elvezetett egy ultra vékony, ultra könnyű porcelán laphoz. 3 különböző vastagságban készül: 3,5 mm és 5,5 mm és 6,5 mm.

A csökkentett vastagság egy új és egyedülálló gyártási technológiának köszönhető. A hagyományos csempék gyártásával ellentétben a KERLITE lapokat 15.000 tonna erővel préselik, ezt követően égetik ki. A lapok hátoldala minden esetben üvegszövettel van megerősítve, ez garantálja a legnagyobb biztonságot.

A két fő előnye a Kerlite-nek, hogy vékony és könnyű, így nagyon egyszerű vágni, fúrni, csökkentve a feldolgozási időt 40%-al, a hagyományos csempékkel szemben.

Anyag összetevői:

Világos agyag, földpát, és kerámia pigmentek.

Anyagában színezett, 1200 C-on kiégetve.

Vízfelvétele alacsonyabb 0,5%-nál. Fagyálló kerámia.

Maximális tábla mérete 100 x 300 cm.

EN, ISO, ASTM DIN szabványoknak megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik. EN14411: Bla

Nincs káros anyag kibocsátása.

Csúszásmentességi besorolás: R9 – R11 kollekciótól függően

Hajlítható 3,5 mm vastag – 500 cm rádiuszban, 5,5 mm vastag – 600 cm rádiuszban

Jelentős technikai potenciállal bírnak az ellenállás terén; 1200 N, a hátoldali üvegszövet erősítésnek köszönhetően. A futószalagon való préselés képes a lapoknak tökéletes síkfelületet és egy bizonyos fokú rugalmasságot és hajlékonyságot adni. A Kerlite felületeket könnyű tisztítani, és ellenállnak a savas, lúgos anyagoknak és a szennyeződéseknek.

A lapok egy innovatív antibakteriális pajzzsal vannak ellátva, ami kiírtja a baktériumok 99%-át. A PROTECT antibakteriális védelem 24 órában aktív és a termék teljes életciklusa alatt biztosítja, hogy a felület mentes legyen mindenfajta kórokozóktól. A szépsége és a rendkívüli minősége időtálló. Ellenállása kopásra és felfagyásra garantált 20 évre.

Arra tervezték, hogy kielégítse az építészet által támasztott esztétikai igényeit. A KERLITE egy új korszakot teremtett a burkolásban, nem csak padlók és falak, de akár homlokzatok, bútorok, ajtók, konyhák és munkapultok felületeként is alkalmazható. Lakossági és közületi felhasználásnál egyaránt alkalmas.

Forrás: www.kerlite.hu (Mattonela Kft)