Murexin, az XL specialista

– A mai, szakemberhiányos időszakban különösen nagy szükség van az olyan, egyszerűen kezelhető, újtechnológiás burkolatragasztókra, amelyek egyszerűen kezelhetők, mégis mindem körülmények között kiváló minőséget garantálnak. – állítja Czili Aladár a Murexin kft ügyvezető igazgatója.

A Murexin kft. ennek szellemében állította magyarországi kutatás-fejlesztési stratégiájának középpontjába azokat a technológiákat, amelyek a hazai építőipari sajátosságokat is figyelembe véve, a legmodernebb épületeknél felhasznált csempék és burkolólapok tartós és esztétikailag is kiemelkedő felhelyezését garantálják.

Így született most meg a Murexin újtechnológiás Flex XL ragasztóhabarcs termékcsaládja, amelyet kifejezetten a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, nagyméretű újszerű burkolólapokhoz fejlesztett ki a Murexin K+F csapata. A Flex XL pedig pont azt nyújtja a felhasználó mestereknek és a vásárlóknak, amire azoknak a legnagyobb szükségük van. A mesterek számára az jelent előnyt, hogy a méretüknél fogva is speciális felhasználást igénylő, nagyméretű lapok felhelyezésénél könnyen elérhető az egyenletes felület és a tökéletes ragasztási minőség. A vevők számára pedig az a legnagyobb hozzáadott érték, hogy a jó minőségben felhelyezett modern, nagyméretű burkolólapok felhasználásával új esztétikai dimenziók nyílnak a lakótérben és az irodában.

A Flex XL kifejlesztése tökéletesen illeszkedik a Murexin hazai fejlesztési stratégiájába, amelynek elismeréseként, a speciális alapanyagokból kifejlesztett LEWELL aljzatkiegyenlítő termékcsalád a Magyar Termék Nagydíj Védjegy kitüntetést érdemelte ki. A tavaly 25 éves jubileumát ünneplő Murexin emellett az energiatakarékosságra és a környezetvédelemre is kiemelt figyelmet fordít. Ezt igazolja, hogy a cég idén 10 éves, porzás csökkentett szekszárdi gyárában végrehajtott folyamatos technológiai fejlesztések kiérdemelték az Érték és Minőség Nagydíj, környezetvédelmi Nívódíj 2018 elismerést.

A Murexin kft. ügyvezető igazgatója ugyanakkor hangsúlyozza: a legjobb termék is csak akkor képes a tökéletességre, ha a felhasználók, vagyis a mesterek is pontosan ismerik tulajdonságait, felhasználási sajátosságait. A Murexin ezért támogatja a szakember utánpótlás képzést a szakiskolákban és ezért tart országszerte olyan mesterképzéseket, amelyek keretében – különös hangsúlyt helyezve a nagyméretű burkolólapok specialitásaira -, a hideg-és melegburkolás legújabb technológiáit mutatja be szakoktatóival a mesterembereknek.

Forrás: HVG Építőipar és lakáspiac Trend magazin 2019/3